VENskaberne - frivillig på plejehjem

VENskaberne er en besøgstjeneste som etablerer venskaber imellem københavnere med handicap og ældre på plejehjem.

I VENskaberne har vi et team af frivillige med handicap, som skaber sociale stunder og aktiviteter for ældre på plejehjem, og for ensomme københavnere med handicap.

Vi ved fra erfaring, at det skaber stor personlig værdi at være en del af et lokalt fællesskab i ens eget lokalområde, derfor samarbejder vi med plejehjem over hele København.

Oplev vores samarbejde med Louise Mariehjemmet

Video Url

Tal fra Ældresagen viser, at 55.000 danskere over 65 år føler sig ensomme – og tallet er stigende. Samtidig fortæller en undersøgelse fra VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, at 40 procent af mennesker med et større psykisk handicap ofte eller meget ofte føler sig ufrivilligt alene. Det gør sig i særdeleshed gældende for dem, der bor på botilbud. Der er derfor et behov for, at der kommer nye og flere kræfter til.

Det bekræfter forstanderen af plejehjemmet Louise Mariehjemmet i Brønshøj, Sussie Lysholm:
”Vi er meget interesseret i at arbejde med frivillighed på plejehjemmet, men det kan godt være svært at finde frivillige. Vi er derfor rigtig glade for muligheden for at blive en del af VENskaberne. Det giver så meget mening, og vi glæder os til samarbejdet.”

Vil du vide mere om VENskaberne?

Mille Tindø

Projektkoordinator