Fredskovvej

Fredskovvej er et bo- og dagtilbud for voksne borgere med varige, svære og komplekse funktionsnedsættelser. Der er plads til 10 borgere i alderen 18-85.

Fredskovvej er placeret i naturskønne Dianalund, og netop naturen spiller en særlig rolle hos os. Vi bruger naturen til at skabe ro og refleksive rum for borgerne, vi tager på ture, dyrker naturen i samarbejde med den lokale gård, og vi nyder samtidig, at vi trods skov og grønne marker også har bylivet inden for rækkevidde.

Borgerne på Fredskovvej er karakteriseret ved, at de kan have en udadreagerende og/eller selvskadende adfærd. Borgerne kan have udviklingshæmning eller en hjerneskade, og de kan have en eller flere følgediagnoser såsom autisme, ADHD, Tourettes, angst, skizofreni eller psykoser. Borgerne har et højt støttebehov og har brug for tæt kontakt med personalet. Vi leverer derfor en specialiseret og særligt tilrettelagt pædagogisk indsats for den enkelte borger.

Vores interne dagtilbud 

På Fredskovvej har vi et internt aktivitets- og samværstilbud tilknyttet botilbuddet. Her tilbyder vi aktiviteter i vores kreative værksted, køkken, hobbyrum, opholdsstue eller udendørs i have, skov og på det bondegårdstilbud, som vi har en aftale med.

Aktiviteterne vil løbende blive tilpasset den enkelte og vil variere fra beskæftigelse med indendørs aktiviteter som samling af mindre opgaver, puslespil, tegning og maling til mere fysiske aktiviteter såsom oprydning i skoven, græsslåning, havearbejde, lettere bygningsvedligeholdelse mm. Naturen tages også i brug til motion i forskellige sammenhænge, altid tilpasset den enkelte borger.

Det er vores erfaring, at ikke alle beboere profiterer af et aktivitetstilbud i tidsrummet 08:00–16:00. Derfor har vi mulighed for at tilrettelægge den enkeltes tilbud, så det ligger på tidspunkter af dagen, der tilgodeser den enkeltes behov for aktivering

Lejlighederne

Fredskovvej tilbyder 10 individuelle skærmede boliger med egen indgang i et etplans nybyggeri fra 2015. Lejlighederne er indrettet med et lille tekøkken (uden kogeplade og ovn) i forbindelse med dagligstuen samt et soveværelse og et stort badeværelse med brus. Hver bolig har udgang til sit eget lille havestykke.

Fredskovvej er kendetegnet ved, at det fra bunden er udformet efter borgernes præmisser,  boligerne er derfor indrettet specielt med henblik på brugernes behov.

Lokalområdet

Fredskovvej er beliggende i Dianalund på Sydvestsjælland i rolige og naturskønne omgivelser, meget tæt på skoven, men alligevel i gåafstand til både indkøbscenter og togstation.

Pårørendesamarbejde

Det er vigtigt med et tæt samarbejde med borgernes pårørende. De pårørende har særlig viden om borgeren, og de pårørende er ofte meget centrale personer og vigtige ressourcer i borgerens tilværelse.

Pårørendesamarbejdet bygger på principper om, at de pårørende skal informeres, og – når det er relevant – inddrages i indsatsen for den enkelte borger. Information og inddragelse vil altid ske under hensyntagen til borgernes ret til selvbestemmelse.

Kontakt

Fredskovvej

Fredskovvej 3

4293 Dianalund