Elmehuset - Hyblerne

Hyblerne er en af afdelingerne på institutionen Elmehuset. Hyblerne er en døgnafdeling for unge med autisme. Der er plads til 10 unge mennesker i alderen 16-23 år.

Denne side er til dig, der er mellem 18 og 23 år, og som vil vide mere om, hvad Elmehuset kan tilbyde dig og hvad det betyder at være en del af Elmehuset.

Hvis du er forælder til et barn under 18, kan du læse mere om Elmehuset under døgntilbud for børn.

Dit første møde med os

Du vil sandsynligvis møde os første gang under et besøg, hvor vi sammen finder ud af, om Elmehuset er noget for dig. Her vil du blive vist rundt og hilse på nogle af dem, der arbejder her og nogle af de andre unge, som bor her.

Efterfølgende bliver du inviteret til et indskrivningsmøde, hvor vi får styr på alle detaljerne i forbindelse med din indflytning.

Din hybellejlighed

På Hyblen får du din egen hybellejlighed. Lejlighederne er 23 m2 og har et lille køkken med køleskab og kogeplader, så du har mulighed for at tilberede din egen mad, hvis du vil.

Nogle af lejlighederne har eget toilet og bad mens andre deler to om badeværelset. 

De andre unge i huset

Elmehuset har to døgnafdelinger og en aflastningsafdeling. Når du bor i Elmehuset bliver du derfor en del af en større gruppe af børn og unge. 

På anden sal ligger Rampen, og her bor 10 børn og unge i alderen 6-18. På 1. sal ligger Hyblerne, hvor I i alt er 10 unge, der bor, og i stuen ligger aflastningsafdelingen, Toppen, som har 24 børn og unge tilknyttet.

Alle børn og unge i Elmehuset har autisme, og alle arbejder med overgangen til voksenlivet og selvstændighed i dagligdagen.

De fleste af jer, der bor på Hyblen, er under uddannelse eller i arbejde - eller arbejder mod at komme det. Men præcis hvordan I gør det er meget forskelligt, for der kan være stor forskel på, hvor meget man kan overskue i forskellige perioder i sit liv, og der kan være perioder, hvor det er nødvendigt at koble fra og tage en pause, fordi man arbejder på at finde ud af, hvad det rette er, og der kan være perioder, hvor tingene pludselig udvikler sig hurtigt, og man føler sig klar til at træffe beslutninger. Begge dele eksisterer og skal eksistere hos os i Elmehuset.

Hverdagen i Hyblerne

Selvom du kan lave mad i din egen lejlighed, bliver der også lavet mad i Elmehuset tre gange om dagen, og du bestemmer selv om, eller hvordan, du vil deltage i spisningen. Du må fx godt hente mad, som du vælger at spise i din lejlighed, men du er også velkommen til at deltage i fællesspisningen.

En gang om måneden holder vi beboermøder, hvor vi snakker om hvad end der rør sig i huset, og du kan også få et punkt på dagsordenen, hvis der er noget, du synes vi skal snakke om i fællesskab.

Dit kontaktteam

I dine første tre måneder på Hyblerne vil du være tilknyttet et midlertidigt kontaktteam baseret på, hvem vi tror, vil være de bedste for dig. Men i takt med, at du lærer huset og resten af teamet at kende, ændrer vi kontaktteamet, så vi får det bedste match for dig og for medarbejderne. Dit kontaktteam hjælper dig med at holde styr på hverdagen, og det er fx dem, der tager med dig til møder med uddannelsessteder, hvis du ønsker det.

Forældresamarbejde

I Elmehuset vil vi gerne have, at du stadig kan holde kontakten med dine forældre og venner, og vi hjælper derfor med at sikre, at I kan ses i det omfang, du har lyst til. Vi har forældremøder og forældreråd, hvor forældre i Elmehuset kan mødes og få indblik i, hvad der sker i huset. Men det er dig der bestemmer, hvor meget indflydelse de skal have på dit liv, og hvor ofte de må komme på besøg, eller hvad de skal hjælpe til med.

Kontakt

Elmehuset - Hyblerne

Alléen 3

2200 København N