Blå isbjørn vinder cocktailkonkurrence på Den Røde Plads

Mathilde Faber Bentzen shakede sig til en førsteplads i den internationale kokke- og cocktailkonkurrence Cupis Spoon for mennesker med handicap. Sammen med 14 borgere dystede hun i kulinariske discipliner foran dommerpanel og publikum på Den Røde Plads.

Den kroatiske organisation UNUO og SOF holdt mandag den danske del af konkurrencen Cupis Spoon, der er en international kokke- og cocktailkonkurrence. Konkurrencen viser, hvor meget mennesker med handicap kan bidrage med. 
 

Fotograf
Vækstpunktet

Et panel bestående af den kroatiske ambassadør Tine Krce, vinder af Masterchef 2023 Morten Rosengaard Jensen  og influencer, tv-personlighed og forkæmper for at vise mangfoldigheden hos mennesker med handicap, Mulle Skouboe kårede Mathilde Faber Bentzen som vinder af cocktailkategorien.

”Det var sjovt og fedt at være med til arrangementet og jeg prøvede noget helt nyt. Jeg lavede min yndlingscocktail, som er en blå isbjørn og den kunne de godt lide. Jeg øvede med et par af den andre deltagere før det, men jeg synes ikke, at det var så svært”, siger den glade vinder, der arbejder på Medieskolen Juno.

”Konkurrencen viser, at mennesker med handicap også kan være med og være en del af samfundet”, slår den stolte vinder fast. 

Fotograf
Vækstpunktet

Alle har et talent

Socialborgmester Karina Vestergård Madsen satte i sin velkomsttale spot på alt det, som mennesker med handicap byder på.

”Et handicap står ikke i vejen for talent for eksempelvis madlavning.  Og når man har et talent, så burde der også være plads til en på arbejdsmarkedet! Vi skal derfor insistere på at have fokus på oplysning om mennesker med handicaps faglige kvaliteter. Derfor er jeg glad for, at deltagerne i dagens konkurrence viser, hvad de kan bidrage med i dag”, sagde socialborgmesteren.

Hun understregede, at Københavns Kommune selv skal gå forrest.

”Hvis vi virkelig skal rykke uvidenheden op ved roden, så bliver vi politikere også nødt til at insistere på, at I selvfølgelig har ret til at være på arbejdsmarkedet. Og i Københavns Kommune skal vi gå forrest og hjælpe virksomhederne med få øjnene op for jeres potentiale og gøre et reelt forsøg på at nedbryde fordommene. Derfor indførte vi sidste år en klausul, hvor vi i kommunen stiller krav til vores leverandører om, at de skal have en medarbejder med et handicap ansat. Men vi kan uden tvivl gøre mere og vi skal hele tiden skubbe endnu mere på for, at vi får et arbejdsmarked med plads til forskellighed og diversitet”, sagde hun.

Fotograf
Anne Pallisgaard Rasmussen

Mathilde Faber Bentzen og den anden vider, Timm, går nu videre til de internationale mesterskaber, der afholdes i Zagreb og i Rom til sommer.

Fotograf
Anne Pallisgaard Rasmussen