Den såkaldte Napsegruppe fra Captum slår til på Husum Torv

Borgere fra beskæftigelses- og aktivitetstilbuddet Captum samler skrald i Brønshøj to til tre gange om ugen. Nu har de også fået Husum Torv på kortet efter at have læst i avisen, at der er meget skrald.

Belægningen på Husum Torv gør det svært at fange skodderne, men Napsegruppen er erfarne og klarer også den sag. Det fortæller de til Sjællandske Medier.

Malene, Ida og Jamil er blandt napserne, der får efter af samle plastik fra mad, tyggegummi og masser cigaretskodder op på deres ruter i byen. De gør det særligt for miljøet og dyrenes skyld.

”Katte og fugle og hunde kan få ondt i maven af at spise skodderne og snusposerne. De kan blive syge af det", siger Ida.

Men det skaber også værdi for dem at komme ud på en tur og få frisk luft fortæller Jamil. Han fortæller også han ser masser af skrald på sin vej til Brønshøjvej. Han og hans kolleger samler allerede en del skrald i Degnemose og kunne også udvide til Utterslev Mose, er de enige om.

Fotograf
Kaj Bonne

Napsetur er et job

For borgerne er skraldeopsamling et job på linje med andre opgaver i Center for Selvstændig Bolig og Beskæftigelse, som Captum er en del af. 
Formålet med napseturen og andre samfundsvendte aktiviteter er at skabe rigtige jobs som borgerne kan løse og som bidrager til resten af samfundet.

”Borgere med handicap kan hurtigt blive isolerede. Men i Captum understøtter vi dem til at komme ud samfundet og deltage på deres præmisser. Og her på Husum Torv giver Napseholdet den gas og gør en forskel”, fortæller pædagogstuderende Matias Lee Elleby.