Få svaret på 3 års forskning om synshandicap og ny teknologi 27/1

Hvordan taler man bedst med sin Google Home smart speaker? Og hvordan manipulerer man kreativt de muligheder, som teknologierne og situationerne giver? Det kan du få svar på ved en konference, som er gratis og åben for alle interesserede.

Kom og hør om resultaterne fra et 3-årigt forskningsprojekt, hvor Københavns Universitet og Instituttet for Blinde og Svagsynede har undersøgt, hvordan mennesker med synsnedsættelse og blindhed udnytter mulighederne i ny teknologi.

Tid, sted og tilmelding

TID
Fredag den 27. januar 2023 kl. 12-17

STED
Københavns Universitet
Det Humanistiske Fakultet - Festsalen
Karen Blixens vej 4
2300 København S

Konferencen er gratis og åben for alle med interesse.

Om projektet

Hvordan anvendes AI-teknologier i dagligdagen? Hvordan indgår de i sociale situationer? Og hvordan manipulerer blinde mennesker kreativt de muligheder, som teknologierne og situationerne giver for at få det bedste ud af dem?

De er blot nogle af de spørgsmål, som Instituttet for Blinde og Svagsynede – IBOS og Københavns Universitet, Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab (NorS) har haft et samarbejde om i projekt BlindTech.

Et projekt, der har haft fokus på blinde menneskers brug af kunstig intelligens, AI. Projektet har varet i over 3 år. Velux Fonden har givet 5,1 millioner kroner til projektet.

Projektet har kigget på brug af digitale assistenter i hjemmet, fx Google Home, og apps på telefonen, der anvendes, når man er på farten, fx SeeingAI.

Projektet har bestået af etnografiske studier, analyser, workshops, udvikling af lærings- og undervisningsmateriale og formidling til alle interesserede.