Frivillige SOSU-elever skaber glæde på Amagerfælledvej

I anledning af at have været frivillige på botilbuddene på Amagerfælledvej arrangerede SOSU-elever en multikulturel middag til beboerne. Se stemningsvideoen her.
Video Url

I et semester har 6 frivillige SOSU-elever været tilknyttet botilbuddene på Amagerfælledvej for borgere med handicap. Beboerne har diagnoser inden for bl.a. autismespektret og udviklingshæmning. Det er første gang, at huset har haft frivillige SOSU-elever. I følge afdelingsleder Admir Muric har forløbet givet gode erfaringer.

”Vi har fået øje på, hvad frivillige kan og ikke mindst, hvad borgerne kan sammen med dem. Når vi får en frivillig ind, hvis mål er at være nærværende, kan vi se, at det virker. Beboerne bliver rolige, og de vil gerne deltage,” fortæller Admir Muric.

Afdelingsleder Admir Muric (til højre) med to af de frivillige SOSU-elever, der diskede op med internationale retter til stor glæde for beboerne på Amagerfælledvej.
Fotograf
Anne Mette Dræbye

For at markere afslutningen på forløbet, ville SOSU-eleverne gøre noget særligt for beboerne. De foreslog derfor at lave en multikulturel middag med mad fra lande, som de selv havde rødder i. Den idé var afdelingsleder på Amagerfælledvej, Admir Muric, hurtig til at gribe.

”Jeg tænkte, det var en super idé, der passede lige ind i det, vi allerede står for her. At der er plads til alle, og at alle kan bidrage uanset handicap eller religion,” fortæller han. 

Admir Muric var stolt over at se, hvordan beboerne på Amagerfælledvej gang på gang viser, at de kan så meget mere end deres diagnoser fortæller, selv når de er samlet mange mennesker på et sted. 

Mange beboere og personale fandt vejen til cafeen på Amagerfælledvej for deltage i middagen.
Fotograf
Anne Mette Dræbye

De frivillige SOSU-elever var glade for, hvordan middagen forløb. De kunne mærke, at de havde skabt en god oplevelse for beboerne.

 ”Vi kunne se, at de spiste vores mad og blev glade. Jeg kunne se i deres øjne, at de var nysgerrige på, hvad der skulle ske. Alle kender jul og påskearrangementer, men en multikulturel middag er noget, som de ikke kender. Og det gjorde dem nysgerrige,” fortalte en af eleverne.

Afdelingsleder Admir Muric er enig i, at initiativet var en god oplevelse for beboerne. En af beboerne, der oprindeligt er fra Indien, var særligt begejstret for maden. 

”Jeg tog ham med ud i køkkenet, da de tilberedte maden, og han nød duften af karry og andre krydderier. Det var så fint,” afslutter Admir Muric. 

Om samarbejdet med SOSU-H på Amagerfælledvej

I et semester har 6 frivillige SOSU-elever været tilknyttet botilbuddene på Amagerfælledvej 199, CAS 1, CAS 2 og CAS 3. Det er første gang, at huset har haft frivillige SOSU-elever.

Amagerfælledvej har fokuseret på at introducere SOSU’er til handicapområdet. I forbindelse med en introduktionsworkshop for SOSU-elever, oplevede de stor nysgerrighed fra eleverne, der berettede at de primært introduceres til ældreområdet på studiet.

Vil du vide mere om samarbejdet med SOSU H uddannelsen, kan du kontakte civilsamfundskoordinator Luna Valgaard Holst, v49r@kk.dk