Gladfonden vinder årets Handicappris

Sneen dalene over et frostkoldt Nordvest, men alle Gladfonden kunne lune sig ved at modtage årets Handicappris. Gladfonden er en socialøkonomisk medievirksomhed, der giver en stemme til mennesker, der ofte ikke er repræsenteret i den offentlige debat.

Stemningen er hjertelig og spændt, da forperson for Københavns Handicapråd, Janne Sander, startede fejringen af Gladfonden i fredags. Gladfonden har siden 1999 beskæftiget mennesker med handicap, der uddanner sig indenfor fx tv, teater, mad og design.  

”Gladfonden fortjener at vinde Handicapprise i kraft af jeres menneskesyn og grundværdier. I lever og ånder for at vise, at alle kan noget. I har stor betydning i relation til de mennesker, som er i uddannelse og beskæftigelse hos jer”, sagde Janne Sander. 

Fotograf
Max Emil Madsen
Vi har behov for at få alle med. At alle mennesker, uanset kompetencer, fysisk eller psykiske formåen, bidrager og formidler synspunkter, stiller relevante spørgsmål og interagerer med øvrige medier for at nuancere og berige debatten. Vi lever i en tid, hvor ting går rigtig hurtigt. De sociale medier er i høj grad blevet et vigtigt parameter, der styrer vores opfattelse af, hvad der er vigtigt, hvordan vi skal agere med hinanden. I det mediebillede er det uhørt vigtigt, at I medvirker til at nuancere det generelle billede, at I giver stemme til mangfoldighed og at I selv deltager aktivt.
Janne Sander
Forperson for Handicaprådet i Københavns Kommune

Hos Gladfonden er alle en del af noget større

En stolt direktør, Mikkel Holmbäck, modtog blomster og en check på 6000 kr., der skal bruges til aktiviteter på Gladfonden.

”Jeg er virkelig stolt af at blive indstillet til prisen og så ovenikøbet at vinde den, det er en stor anerkendelse. Jeg er stolt af de unge, der i takt med at de uddanner sig får selvtillid og tro på egne evner. Vi ved, at alle mennesker kan noget og hos Gladfonden er alle en del af noget større. Det lykkes også vores unge at komme ind på det almene arbejdsmarked, hvor de viser andre hvor mangfoldigt handicapområdet er”, siger han. 

Fotograf
Max Emil Madsen

I viser vejen til et mere rummeligt arbejdsmarked

På vegne af Socialborgmesteren og Socialforvaltningen ønskede direktør Katrine Ring tillykke med prisen.

”Det glæder mig at høre, hvordan jeres fokus på menneskers potentialer, fremfor begrænsninger, tydeligt kan mærkes i jeres arbejde og at det har stor betydning for de mennesker med handicap, som er i uddannelse eller beskæftigelse hos jer”, sagde hun.

”Familien som indstillede jer, fremhæver også, hvordan I bidrager til at mennesker uden funktionsnedsættelse får større viden om forskellige typer af handicap. bl.a. gennem jeres netværk med andre virksomheder. Det tror jeg også bidrager til et mere inkluderende og rummeligt arbejdsmarked. Det kan I godt være stolte af. Kæmpestort tillykke! Vi glæder os til at følge med fremover”. 

Fotograf
Max Emil Madsen

Handicapprisen 2023

  • Hvert år, i forbindelse med FN's internationale Handicapdag den 3. december, uddeler Handicaprådet en pris til en borger, ansat, forening, virksomhed eller institution, som har gjort noget helt særligt for borgere med handicap i Københavns Kommune. 
  • Gladfonden har afdelinger i København, Aarhus, Esbjerg, Aabenraa, Vejen og Ringsted. Gladfonden er en social økonomisk virksomhed, der uddanner og beskæftiger borgere med og uden handicap både gennem egne virksomheder og gennem partnerskaber. 
  • Gladfonden startede i 1999 med TV-Glad, der er en Tv-station for og med udviklingshæmmede.  Siden har Glad Fonden udvidet med andre virksomheder såsom uddannelse, teater, mad, design, mv. 
  • Gladfonden har også en såkaldt flexuddannelse, som er en 2-årig erhvervsrettet uddannelse for unge, der har afsluttet en Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU).
     

Vil du vide mere?

Anne Pallisgaard Rasmussen

Kommunikationsrådgiver

Socialforvaltningen