Havedag: Grønne fingre og fælles hygge på Kuben

Hverdagsaktivisterne blev i september ringet op af botilbudet Kuben’s pårørendesamarbejde. ”Vil I ikke være med til at lave en havedag sammen med os og beboerne på Kuben?”

Den spirende idé kom fra Christina, pårørende til Kuben, og havedagen kom i dén grad til virkelighed i efteråret, i et vellykket samarbejde på tværs af Hverdagsaktivisterne, Kuben og Gartneriet i Captum.  

Fire af Hverdagsaktivisternes frivillige indenfor handicapområdet kom nemlig og hjalp til så dagen kunne blive mulig. Det resulterede i en fantastisk tirsdag eftermiddag på Kuben, som blev dedikeret til grønne fingre og fælles hygge. 

13 entusiastiske beboere, frivillige, og pårørende var med til havedagen, hvor der var højt humør fra alle deltagende. Med jord under neglene og smil på læberne blev der virkelig arbejdet i alle hjørner af Kuben, hvor alle kunne deltage efter evne og lyst. Efter der blev gravet, sået, fyldt krukker med jord, planter, blomster og tulipaner blev det gode arbejde fejret med en omgang hotdogs.

Fotograf
Kuben

Mette Gundorff, der er pædagog på Kuben, var meget glad for initiativet. 

”Havedagen var meget positivt set med personalets øjne! Beboerne var meget hjælpsomme og havde virkelig ”grønne fingre” og man kunne mærke der var liv nede i vores gård. Der var en glad stemning med snak, grin og et flot samarbejde med de pårørende og de frivillige der var med. Alle sagde de havde hygget sig, og glæder sig til der kommer endnu et arrangement. Havedagen gav en god dynamik beboerne imellem at være sammen om noget tredje, som vi gerne støtter op om en anden gang.” 

De fire frivillige Hverdagsaktivister, der deltog på dagen, er til dagligt tilknyttet Kubens frivilligdrevne Kreaklub. Sammen med Christina og et par beboere fra Kuben, er der nu blevet stablet en lille haveklub, som sørger for at planterne har det godt og bliver vandet fremadrettet.

Camilla Sunesen

Frivillighedskoordinator

Socialforvaltningen