Hverdagsaktivisterne fylder partybus med mennesker fra handicapområdet

Hverdagsaktivisterne har sammen med LEV booket en partybus som bød 35 københavnere fra handicapområdet velkommen om bord til en festlig bustur gennem København. Der var beboere med fra ni forskellige bosteder, frivillige og pædagoger med.

Med en hulakrans som indgangsbillet, en velkomstdrink i hånden og et visit i glimmerboden, blev den sprudlende bus hurtigt fyldt op af en festlig atmosfære og ren glæde. Mennesker med forskellige former for udviklingshandicap sang og dansede sammen, lige fra Rasmus Seebachs største hits til fællesdansende numre. Her var ingen forskel, ingen barriere, men glæde, fællesskab, dans og latter.

”Både Felix og Frederik syntes at det var supersjovt at være med på bussen. Stemningen var helt i top og de har begge snakket om det flere gange efterfølgende. Så jeg er sikker på at der hvert fald er to der gerne vil med til de næste fredagsbarer,” siger Mads Kristensen, der er pædagog fra Vinklen.

Fotograf
Hverdagsaktivisterne

Frivillighedssporet gør festlighederne mulige

Partybussen udspringer gennem Center for Selvstændig Bolig og Beskæftigelses frivillighedsspor, hvor Camilla Sunesen er ansat som frivillighedskoordinator. På partybussen var der nemlig ikke kun glæde og dans, men også en gruppe dedikerede frivillige fra lokalområdet, der hjalp med at skabe den perfekte feststemning for passagererne. 

”Ud over de mange smilende og glade ansigter, så hørte jeg flere udtrykke deres begejstring over arrangementet. De frivillige var ikke blot en vigtig hjælpende hånd der stod for at lave drinks og servere forfriskninger, men de var også med til at sprede smil og glæde blandt alle ombord. Det var uden tvivl en fest, der vil blive husket i lang tid fremover”, fortæller Johnny Johansen, pædagog i CSBB. 

Efter to timers rejse vendte partybussen tilbage til udgangspunktet, men festlighederne stopper heldigvis ikke her. Partybussen var nemlig en kickstarter for Hverdagsaktivisternes nyeste frivilligprojekt “Rullende Fredagsbar”, hvor Hverdagsaktivisterne med frivillige, kommer direkte ud på bostederne og laver fredagsbarer efter bostedets ønsker og behov, så alle kan være med.