Hverdagsaktivisterne hædret med Kulturpris

Solen stod højt på himlen over Gentofte Idrætspark i går, da Hverdagsaktivisterne blev tildelt den flotte Kulturpris ved arrangementet Kultur Der Dur. Et bredt samarbejde mellem Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Brøndby kommune står bag den ærefulde pris.

Selvom vejrguderne på Grønland spillede borgmester Trine Græse fra Gladsaxe Kommune et puds, og hun blev forhindret i at deltage på scenen i en pakket Idrætspark for at overrække prisen, blev stafetten ivrigt taget op af udvalgsformanden. Hun var enormt imponeret over hvor mange frivillige der er engageret i Hverdagsaktivisterne, og samtidig enormt begejstret for dets enormt fantastiske navn.

Hverdagsaktivisterne, et dedikeret team af frivillige med og uden handicap, blev valgt som værdige modtagere af prisen af et enstemmigt udvalgskomite.

"Med fokus på at skabe større inklusion i lokalsamfundenes fællesskaber har Hverdagsaktivisterne opnået bemærkelsesværdige resultater. Deres dedikation til at gøre frivillige fællesskaber tilgængelige for alle har været en bærende kraft i deres arbejde", sagde Gladsaxes borgmester fra scenen. 

Fotograf
Camilla Køhler Karlsson

Hverdagsaktivister i flere kommuner

Oprindeligt udspringende fra Københavns Kommune, senere har Hverdagsaktivisterne bidraget til at inspirere Gladsaxe til at etablere deres eget frivillige team af hverdagsaktivister, og nu er Gentofte også i gang med at følge samme vej. 

Sammen danner København, Gladsaxe og Gentofte kommune således et tværgående netværk hvor der kan sparres og udvikles på velfærdsløsninger som sikrer at flere får adgang til fællesskaberne. Flere kommuner, frivilligcentre og foreninger landet over har ligeledes delt ønske om at blive et Bet af netværket, og i efteråret afholdes således første møde i den nu navngivet Mangfoldigheds Alliance.

På scenen blev københavnske Hverdagsaktivister overrakt prisen af en lille gruppe repræsentanter, der med stolthed delte rampelyset med intet mindre end Kandis.

Så vandt vi med Hverdagsaktivisterne kulturprisen, så sejt, så betaler det sig at være frivillig, jeg elsker det, og så kommer vi ud til forskellige ting. Vi fik overrakt prisen på scenen, og vi fik et billede med selveste Kandis.
Vanita Gredal Berner
Hverdagsaktivist

Stifter og leder af Hverdagsaktivisterne, Camilla Køhler Karlsson, understregede endnu en gang:

"Sammen skaber vi forandringen, én hverdag ad gangen, og i den fælles rejse finder vi vores største belønning".

Vil du vide mere?

Anne Pallisgaard Rasmussen

Kommunikationsrådgiver

Socialforvaltningen