Naja og Oscar er to af Danmarks i alt 100 velfærdstalenter

Naja Boye Rune Hansen fra Nørrebro Vænge og Oscar Teis Janssen Vangstrup fra Kulturhuset Pulsen kan kalde sig prisvindende medarbejdere. Til et stort arrangement på Christiansborg fik de papir på, at de er blandt landets 100 største velfærdstalenter.

I alt 100 velfærdstalenter fra hele landet var samlet til fejring og prisoverrækkelse, da FOA og pensionsselskabet PenSam for syvende gang hyldede unge velfærds- og omsorgsmedarbejdere. Naja Boye Rune Hansen, der er uddannet pædagogisk assistent, var en af de 100 udvalgte talenter, der deltog i festlighederne. 

”Det var et rigtigt fint arrangement med taler fra blandt andet Mette Frederiksen. Det havde jeg ikke set komme. Vi blev også fordelt i grupper, hvor jeg deltog i en samtale om, hvad FOA kunne gøre for at fremme handicapområdet. Jeg oplever, at der bliver talt meget om almenområdet, men at handicapområdet kan godt blive lidt glemt. Så jeg er glad for at kunne sætte fokus på de muligheder, der er på det felt”, fortæller prismodtageren. 

Naja Boye Rune Hansen har arbejdet på botilbuddet Nørrebro Vænge siden oktober 2022. Hun søgte jobbet, da hun trængte til flere faglige udfordringer.

Jeg har virkeligt udviklet mig meget siden, at jeg startede. De faglige opgaver bliver fordelt ud fra kompetencer og ikke uddannelse. Det giver ansvar og jeg kan vise, at jeg kan bidrage med mine kompetencer. Det er virkelig fedt.
Naja Boye Rune Hansen
Pædagogisk assistent

Vi lytter, når Naja taler 

Netop de faglige evner blev understreget i den indstilling til prisen, som tilbudsleder Ghita Østenby sendte afsted.  

”Når Naja byder ind i faglige debatter, lytter alle. Hun er den person, der gør forskellen både fagligt og menneskeligt, både over for borgerne og sine kolleger. Najas refleksioner over den fælles og egen praksis bringer udgangspunktet over i en anden dimension. Naja er et helt særligt talent som kontaktperson og kollega og med sin autencitet, menneskeligt og fagligt, skaber hun stor værdi i hverdagen. Naja har hjertet lige i midten og det er med til at holde velfærden på sporet”, skriver Ghita Østenby blandt andet. 

Selv havde Naje Boye Rune Hansen ikke set det komme.

”Jeg var meget overrasket over min chefs indstilling til prisen, men efter jeg summede over det, så er jeg meget stolt og glad for det. For det viser, at jeg bliver set og bidrager med min faglighed. Jeg kan bedre se mig selv, som en, der bidrager til fællesskabet og danner relationer med mine kollegaer og borgerne”, fortæller hun. 

Prisen giver opmærksomhed 

Oscar Teis Janssen Vangstrup, der arbejder som pædagogmedhjælper på Kulturhuset Pulsen, modtog også talentprisen for sin indsats for de borgere med handicap, der kommer i den gamle præstebolig i Indre By. 

”Jeg er smigret og glad for mine kollegaerne indstilling og opbakning, men jeg føler mig ikke som et talent. Jeg ser prisen om en måde at få opmærksomhed om FOAs medlemmers arbejdsmæssige forholdt og overenskomster og det er jo også en vigtig dagsorden at have fokus på”, siger Oscar Teis Janssen Vangstrup, der har været ansat på Pulsen i snart fire år og også er tillidsrepræsentant. 

Netop interessen for kollegaer og borgere blev fremhævet i indstillingen fra kollegaerne.

”Oscar er systematisk, energisk og altid klar på at lytte til de problemer og udfordringer, som man kan have som gæst eller ansat i huset. Oscar får sat struktur på en ellers kaotisk hverdag og har med sit overblik fået systematiseret arbejdet i huset til glæde for gæster og kollegaer. (…) På trods af sin unge alder er han ærlig og klar i sin kommunikation og sørger for at sætte tingene i perspektiv på vores teammøder”, står der blandet i indstillingen.

En skåltale på Borgen

Fejringen på Christiansborg blev en lidt for langvarig skåltale for Oscar Teis Janssen Vangstrups smag og han ville gerne have haft muligheden for at kunne forberede sig til dagen. 

”Vi vidste fx ikke, at Mette Frederiksen kom. Men jeg fik mulighed for at kommentere på hendes udtalelse om, at SOSUer i fremtiden kunne få op gaver, som læger udfører i dag. Det kan jo være fint nok, men så er overenskomsterne også nødt til at afspejle dette ansvarsskift”, siger han. 

Efter sommerferien starter Oscar Teis Janssen Vangstrup på meritstudiet til socialpædagog, som han kan uddanne sig til, mens han fortsat vil arbejde på Pulsen. 

Velfærdens Talent 100

Det er FOA og PenSam, der står bag Velfærdens Talent 100. Og det er 7. år i træk, at Velfærdens Talent 100 bliver afholdt. Prisen hylder unge talenter under 36 år, som hver dag gør en forskel for andre mennesker.

Anne Pallisgaard Rasmussen

Kommunikationsrådgiver

Socialforvaltningen