Savnet café genåbner i Nordvest

Café Virente på Rentemestervej holdt et brag af en åbningsfest, der markerede nye samarbejder mellem borgere med handicap og civilsamfundet, mens musikken bragede løs og deltagerne hyggede sig.
Alexander er cafefrivillig, Carsten er cafeansvarlig og Tom bor på botilbuddet på Rentemestervej.
Fotograf
Anne Mette Dræbye

Spirebanden holdt sig ikke tilbage, da de fyrede op for festen på Café Virente i sidste uge. Cafeen er en del af botilbuddet Rentemestervej, der er botilbud til borgere med udviklingshandicap. Der har i flere år været café i underetagen af botilbuddet, men den lukkede ned under corona. Men nu er der igen liv og glade dage i caféen i Nordvest.

”Vi har glædet os til at fejre genåbningen af cafeen i dag. Mange borgere, pårørende, medarbejdere og frivillige fra civilsamfundet har lagt mange kræfter i caféen og det fejrer vi i dag med en stor fest” siger Carsten Bonde, der er caféansvarlig for cafeen på Rentemestervej. 

Spirebanden er et glad og energisk band bestående af mennesker med udviklingshandicap
Fotograf
Anne Mette Dræbye

Caféen er åben for alle i hverdagene mellem kl. 11-15. Her kan besøgende købe økologisk kaffe, sodavand, sandwich og søde sager. Carsten fortæller, at caféen gerne vil tiltrække naboer og andre fra området, da en af grundstenene i Café Virente er, at den er åben for lokalsamfundet.

Samarbejdet med civilsamfundet skal skabe endnu mere livsglæde 

”Caféen skal invitere civilsamfundet ind og skabe relationer på tværs af mennesker. Vi fejrer i dag, at vi igangsætter en række samarbejder med civilsamfundet til glæde og gavn for beboerne på Rentemestervej.” siger Luna Valgaard Holst, der er civilsamfundskoordinator i Borgercenter Handicap.

”Alexander fra Hverdagsaktivisterne er lige startet som cafefrivillig. Vi har startet en musikcafe op, hvor en gruppe frivillige sang- og musikinteresserede skaber et musikalsk frirum for beboerne på Rentemestervej. Gennem vores samarbejde med frisøruddannelsen på NEXT får borgerne mulighed for at booke en tid til klipning, hårvask og hovedbundsmassage på skolen lige overfor cafeen. Samarbejdet betyder, at de frisørstuderende kan udvikle deres sociale kompetencer i mødet med borgere med handicap. Det er win-win, hvor frivillige og borgere får noget ud af samarbejdet”, siger hun. 

Afdelingsleder Heidi Schou og Civilsamfundskoordinator Luna Valgaard Holst bød sammen velkommen til åbningsfesten
Fotograf
Anne Mette Dræbye

To af de frivillige i musikcaféen, Ingeborg og Jannik, bidrog med en fællessang til festen. Både pårørende, borgere, ansatte og andre deltagende sang med ”Du skal klappe, hvis du er i godt humør”. Det spredte smil og glæde hele vejen rundt.

”Jeg synes virkelig at det er sjovt at synge for og med nogen. Jeg synes, at det er sjove sange, vi synger, og jeg håber at vi kan få deltagerne til også at synes at det er sjovt. Derudover er jeg meget interesseret i at møde nye mennesker i anderledes sammenhænge end de sædvanlige. Da jeg hørte om musikcafeen, tænkte jeg, at det var noget for mig. Noget der gav mening på en anden måde end den sædvanlige korsang og de sædvanlige koncerter”, fortæller sangvært Jannik. 

Borgere, pårørende og ansatte hygger sig i fællesskab i cafeen
Fotograf
Anne Mette Dræbye

Vi håber, at bo- og dagtilbud i området vil besøge os

I cafeen sælges kaffe til halv pris til alle borgere med handicap bosat på botilbud i Københavns Kommune. Heidi Schou, der som leder af botilbuddet Rentemestervej og har ansvaret for caféen, deltog i festen.

”Jeg var virkelig imponeret af Spirebanden og deres evne til at skabe en fest for os alle. Jeg drømmer om, at de og bo- og dagtilbud, vi har i området, vil bruge cafeen, så vi på den måde åbner dørene for borgere med handicap, som også får oplevelser med af gå på café”, siger hun.

Til åbningsfesten deltog borgere fra botilbud på tværs af centre i Borgercenter Handicap. Der blev snakket og krammet på kryds og tværs, da mange har krydset veje i de forskellige tilbud for borgere med handicap. 

Botilbudsleder Jacob Christiansen deltog i festen og står her sammen med Emil og Sussie, der begge bor på botilbuddet Rentemestervej
Fotograf
Anne Mette Dræbye

Har du lyst til at besøge caféen på Rentemestervej?

Cafe Virente 
Rentemestervej 42
2400 København NV
Åbningstider 11-15 mandag til fredag 

Vil du vide mere om, hvordan vi samarbejder med civilsamfundet i Borgercenter Handicap? 

Kontakt civilsamfundskoordinator Luna Valgaard Holst på v49r@kk.dk eller 20587831