Til fest med Keld og Hilda

Beboerne gav den gas, da selveste toppen af poppen Keld og Hilda gav sommerkoncert på botilbuddet Grøndalsvænge. Beboerne har stor kærlighed til netop Keld og Hilda, der gav en uforglemmelig sommerkoncert.
Billede
Beboer på dansegulvet

Af Madeline Luidor Heltberg, Center for Omsorg og Specialpædagogik

Vi er ikke ved landsbyens gadekær men ved nordvests fuglekvarter på botilbuddet Grøndalsvænge, der er en del af Center for Omsorg og Specialpædagogik i Borgercenter Handicap.

Her bor 50 borgere i alderen 40+. De har alle fysiske funktionsnedsættelser, og flere af dem har også demens.

Det virker måske en smule paradoksalt, at det er her, Keld og Hilda skal give koncert. For der er langt fra Smukfest og de store danske grandprix-scener til den lille hjemmelavede scene, som medarbejdere og beboere sammen har lavet i dagens anledning. Her er intet lysshow, gulvene er institutions-linoleum, og dansegulvet er kun centimeter fra mikrofonerne.

Alligevel giver det god mening, at det er netop her, at Keld og Hilda om lidt skal byde op til dans. Man skal næsten have oplevet det, førend man kan forstå præcist, hvad det er, der vækkes i beboerne, når Hilda træder frem i sin blå pailletkjole fulgt af Keld med guitar om halsen. 

For beboere og medarbejdere på Grøndalsvænge medbringer en livsglæde og hjertevarme, som slår enhver festival eller grandprix-arena. Her er luften tyk af lykke og taknemmelighed, spændthed og glæde, og sjældent har den danske duo haft et mere påskønnende publikum; om end alle ikke viser det på samme måde.

Ovenpå et par triste corona-perioder, kunne vi mærke at både beboere og medarbejdere havde brug for en fest til at få det gode humør tilbage.
Rikke Overskov Brishøj
Afdelingsleder, botilbuddet Grøndalsvænge

Afdelingsleder Rikke Overskov Brishøj fortæller, om behovet for en fest.

”Ovenpå et par triste corona-perioder, kunne vi mærke at både beboere og medarbejdere havde brug for en fest til at få det gode humør tilbage. Beboerne på Grøndalsvænge har en stor forkærlighed til Keld og Hilda, og flere har tidlige været til koncert med dem. Så da det lykkedes os at få en aftale i hus med selveste Keld og Hilda, så var det bare at stille gode rammer op og så var en fest uundgåelig”, fortæller hun og fortsætter: 

”Keld og Hilda leverede varen og beboerne skabte et godt samspil med de to musikere, så det blev en uforglemmelig dag for os alle, som vi har kunnet leve længe på”. 

Do you speak English?

Keld og Hilda skaber stor glæde med et grandprix-medley, og man kan nærmest se ungdomsminderne flyve rundt i lokalet, da Keld spørger i mikrofonen: ”Do you speak English” og straks efter overdøves af publikum, der med yndefulde, luftige stemmer svarer ”Honey I do!”

Der bliver danset og sunget med på gamle kendinge – og sammen finder vi vej til både Ganløse og Vanløse, om end der måske ryger en by i svinget hist og her. Den velkendte musik strømmer fra Danmarks dansktopduo, Keld og Hilda, og bakkes støt op af både beboere, medarbejdere og gæster, der glædeligt synger med om krøller, tango og telefoner, der ringer om fredagen.

Oplevelserne lever videre

Det kan godt være, at gennemsnitsalderen blandt beboerne på Grøndalsvænge er +50, at håret er grånet og hofterne værker, men det lader de sig ikke kue af, de livlige beboere her i Nordvest. Dansegulvet er fyldt og en af beboerne, Donner, har sin egen mikrofon med og synger med på de kendte hits. For akkompagneret af Keld og Hilda stak beboere og medarbejdere sammen af til ungdomsårene og glemte alt om ømme led og middagslurer. I stedet dansede og sang deltagerne i kor til alverdens grandprix-sange.