Vær vor gæst og kom med til Høstfest

Gårdhaven i Nordvest var fyldt med glade beboere og pårørende, da Bostedet Viben inviterede til den årlige sommerfest med fællesspisning, en kopi-Kim Larsen og masser af sang og dans.

Man var hurtigt nødt til at hente flere borde og stole til de mange festglade beboere og pårørende, der strømmede til og fyldte gårdhaven til den årlige sommerfest på botilbuddet Viben. Heldigvis er gården stor, og der blev hurtigt skabt plads til alle, som havde lyst til en fest. 

Aftenens festligheder startede med fællesspisning i gården, hvor der var grill og hjemmedyrkede kartofler fra Vibens eget orangeri, hvor de også dyrker tomater, agurker og jordbær. Maden blev tilberedt af chefkok Simon Grimm Gravenhorst, der til daglig er pædagogisk medarbejder. 

Kopi-Kim Larsen spillede op

Stemningen var god, der blev grint og joket i gården, og festen fortsatte, da live-musikken gik i gang. Selveste René Hejdmann, der er Danmarks bedste Kim Larsen kopi, greb mikrofonen og satte fut i festen med klassikere som Susan himmelblå og Tarzan Mamma Mia. Det er hits, som beboerne naturligvis kan synge med på, og der gik ikke længe førend den første har smidt rollatoren og åbnet dansegulvet. 

Bagefter er der popcorn-maskine og kagemænd og -koner til den helt store guldmedalje. 

Fotograf
Madeline Luidor Heltberg

En elsket tradition 

“Det er skønt at kunne samle beboere og deres pårørende til en hyggelig aften med god mad og god stemning”, fortæller Jesper Bertram Andreasen som er konstitueret tilbudsleder på Viben. 

“Og så er det jo perfekt, at vi kan gøre det på en dag, hvor vejret er så dejligt, at man skulle tro vi var i juli!”, tilføjer han og peger ud på gården, der ligger i skygge, hvilket er meget velkomment, når termometeret siger 23 grader og solen bager ned. 

Det bedste er musikken og jeg glæder mig også til at smage et stykke af hver kage
Jakob
Beboer på stueetagen

En dejlig måde at møde pårørende på

Monika Norah Sommer tiltræder som ny afdelingsleder på Viben den 13. september. Hun har hidtil været ansat som pædagog, så hun kender både bosted og beboere. 

”Det er dejligt at få sat flere ansigter på beboerens familier og pårørende”, fortæller hun. 

“Når man tiltræder en ny stilling, så er det jo altid lidt en udfordring at få beskeden ud til alle. Man vil jo gerne præsentere sig selv og give folk mulighed for at stille spørgsmål, hvis de sidder med noget. Så det er jo dejligt at kunne melde det officielt ud til en sommerfest, hvor alle beboere og pårørende hører det. Nu ved det, hvordan jeg ser ud, og de kan forhåbentligt lidt lettere komme hen til mig, hvis de har noget, de vil spørge om”.  

Noget vi vil snakke om i mange dage 

Mathias Danfred Sonne er ergoterapeut på Viben og han glæder sig over den glæde, det giver borgerne både nu og i den kommende tid. 

“Vi bruger jo en del ressourcer på at sætte sådan en fest op. Men det er også den slags, vi kan snakke om i mange dage fremover”, fortæller han og uddyber.

“Vi kan kigge på billeder fra dagen, tale om den gode mad og om, hvilken af sangene, vi bedst kunne lide. Sådan en fest giver materiale til mange samtaler i de næste mange dage”, afslutter han. 
 

Fotograf
Madeline Luidor Heltberg

Fakta om Viben

Viben er et bo- og dagtilbud i Københavns nordvestkvarter.

På Viben bor 35 borgere, som har medfødt eller erhvervet hjerneskade

Vil du vide mere?

Anne Pallisgaard Rasmussen

Kommunikationsrådgiver

Socialforvaltningen