Københavns Kommunes logo

Skolegade

Botilbuddet Skolegade er et bofællesskab for borgere med diagnosen Aspergers syndrom. Der er plads til 14 borgere i alderen 18-30.

På Skolegade har vi specialiseret viden om borgere med diagnosen Aspergers syndrom, og vores vision er at være et inspirerende botilbud, hvor alle beboere oplever et meningsfuldt liv. Vi har fokus på at hjælpe borgerne med a tilrettelægge en meningsfuld hverdag, som giver tryghed og overblik, og som er med til at øge borgernes selvstændighed.

Bofællesskabet Skolegade er både et botilbud og et lærings-, støtte- og vejledningstilbud. For at vi kan være alt dette kræver det, at beboerne deltager i aktiviteter og møder samt tager imod støtte og vejledning fra personalet.

På Skolegade har vi forventninger og krav til beboerne, som fx selv skal finde til og fra arbejde og selv har ansvar for at rydde op og gøre rent i egen lejlighed. Ved at have forventninger til borgerne tror vi på, at vi er med til at fastholde kompetencer, inspirere til videre udvikling og overordnet set støtte dem i et liv med et højt niveau af selvstændighed og medbestemmelse.

Endelig er vi et tilbud, som prioriterer de sociale og relationelle aspekter af livet, og vi holder derfor fællesaktiviteter i huset i dagligdagen, og gør altid noget særligt ud af højtider og andre særlige begivenheder.

Lokalområdet

Vi er placeret på Skolegade 12, lige ved siden af Valby station. Vi har både Vestre Kirkegård og Valbyparken lige om hjørnet, men også Valbys hyggelige byliv inden for rækkevidde.

Pårørendesamarbejde

I Bofællesskabet Skolegade vægter vi samarbejdet med forældre og pårørende højt. Vi afholder to sociale arrangementer om året. Vi afholder fælles møder for forældre/pårørende samt individuelle møder, når der er behov for det.

Kontakt

ASPECT Skolegade

ASPECT Skolegade

Skolegade 12

2500 Valby
Lotte Daugaard

Lotte Daugaard

Botilbudsleder