Skolegade

Botilbuddet Skolegade er et bofællesskab for borgere med diagnosen Aspergers syndrom. Der er plads til 14 borgere i alderen 18-30.

På Skolegade har vi specialiseret viden om autismespektrumforstyrrelser og modtager løbende efteruddannelse og supervision, så vi holder os ajour med udviklingen og ny viden indenfor området. 

Vores vision er at være et inspirerende botilbud, hvor alle borgere oplever et meningsfuldt liv. Vi har fokus på at hjælpe borgerne med at tilrettelægge en meningsfuld hverdag, som giver tryghed og overblik, og som er med til at øge borgernes selvstændighed. Målet er at du, som borger, gennem et tilrettelagt forløb skal udvikle og vedligeholde kompetencer, som vil øge din selvstændighed, så du forhåbentlig på sigt kan bo i en mere selvstændig bolig med eller uden støtte. 

På Skolegade har vi forventninger til borgerne. Vi forventer fx, at du som borger deltager aktivt i samarbejdet med personalet, og at du selv tager ansvar for udviklingen i dit liv. Vi tror på, at det kan være med til at fastholde kompetencer hos borgerne, inspirere til videre udvikling og understøtte et liv med et højt niveau af selvstændighed og medbestemmelse. 

Endelig er vi et tilbud, som prioriterer de sociale og relationelle aspekter af livet, og vi holder derfor fællesaktiviteter i huset i dagligdagen, og gør altid noget særligt ud af højtider og andre særlige begivenheder.

Lejlighederne

På Skolegade bor man i egen bolig og har lejekontrakt med Bolig Danmark. Der findes to forskellige størrelser bolig. Den ene har to værelser (et soveværelse og et køkken-alrum) med eget toilet og bad, og den anden lejlighed består af ét stort værelse med eget toilet og bad. Derudover har man adgang til en fælles lejlighed med køkken og stue samt vaskemuligheder. På Skolegade indgår man i et gårdmiljø med andre lejere, der ikke tilhører bofællesskabet, men som er nogle venlige naboer.

Lokalområdet

Bofællesskabet Skolegade er placeret ovenpå Spinderiet, der rummer en lang række butikker og indkøbsmuligheder. Vi bor lige ved siden af Valby station, så der er gode transportmidler både ind og ud af byen. Tæt på bofællesskabet ligger også Søndermarken, Valbyparken og andre grønne områder. 

Pårørendesamarbejde

I bofællesskabet Skolegade vægter vi samarbejdet med de pårørende højt. De pårørende har både vigtig viden om borgeren og borgerens liv, som kan være vigtig for os at kende til i samarbejdet med borgeren om udvikling. De fleste pårørende vil også gerne fortsætte med at hjælpe deres kære og være en del af deres liv. Vi ser derfor de pårørende som en vigtig ressource, som vi inviterer ind til åben dialog, inddragelse og kontinuerlig kontakt. Vi afholder to sociale arrangementer årligt og afholder både fælles- samt individuelle møder efter behov.

Kontakt

ASPECT Skolegade

ASPECT Skolegade

Skolegade 12

2500 Valby

Mai Due-Aundal

Mai Due-Aundal

Faglig leder

Lotte Daugaard

Lotte Daugaard

Botilbudsleder