Strandlodsvej

Botilbuddet Strandlodsvej er et tilbud til borgere med lettere til middelsvær grad af udviklingshæmning, og i visse tilfælde autisme. Der er 26 pladser på Strandlodsvej.

På Strandlodsvej tager vi altid udgangspunkt i borgerens behov og ønsker for et godt liv, og med respekt for borgerens situation, forsøger vi sammen at udvikle muligheder for at kommunikere og møde andre mennesker, borgerens rammer for fysisk udfoldelse og metoder til at danne overblik på i hverdagen. Vi støtter, vejleder og motiverer til at varetage daglige gøremål, og vi har specielt fokus på, at man vedligeholder og udvikler sine færdigheder og muligheder for at klare tingene selv. Det er vigtigt, at borgerne tager ansvar for deres liv, og selv har en aktiv rolle i deres hverdag.

Når man bor på Strandlodsvej, kan man være sikker på at have en god, tryg og indholdsrig hverdag sammen med medarbejderne og de andre beboere. Man har både sin egen lejlighed, hvor man kan være sig selv, og man kan også hygge sig med de andre beboere til eksempelvis fællesspisning eller hyggeligt samvær i fællesstuen.

Vi tilbyder morgenmad, frokost og varm aftensmad. Som beboer kan man have såvel dagtilbud som forskellige fritidsaktiviteter. Vi har et internt dagtilbud, hvor der er tid og plads til aktiviteter og hygge for beboerne, uanset interesser og funktionsevne. 

Der er altid personale til stede på Strandlodsvej, herunder vågen nattevagt. 

Lejlighederne

Boligerne er 1-værelses lejligheder med et tekøkken samt et stort badeværelse med plads til hjælpemidler ved brusebad og toilet. Stuen er stor, og der er plads til hyggekrog i den ene ende og seng i den anden. Alle lejligheder har fransk altan og et lille kælderrum tilknyttet.

Boligerne på 1. sal er tiltænkt de borgere, der i nogen grad er selvhjulpen i forhold til dagligdagens gøremål. Boligerne på 2. sal er til dem, der har brug for mere omfattende hjælp og pleje til daglige gøremål og personlig omsorg og pleje. Og boligerne på 3. sal er til borgere med lettere udviklingshæmning og i nogle tilfælde autisme eller lignende.

Strandlodsvej er indrettet til borgere der har fysiske handicaps. Derfor er der kørestolsegnede elevatorer, og der er taget særligt hensyn til kørestolsbrugere ved adgang til fælles- og udendørsarealer. Botilbuddet er en del af et normalt boligbyggeri på Amager, og den dejligt åbne gård i 1. sals niveau deles med de andre boliger og en børnehave. I stueetagen ligger to dagligvarebutikker, en lille café, samt et apotek og en cykelhandler.

Lokalområdet

Tilbuddet har adresse på Strandlodsvej 37, hvilket placerer os i den nordøstlige ende af det dejlige Amager. Amager Strandpark er blot et stenkast herfra, og der er udsigt til vandet fra de øverste etager. Amager Strandpark er tilgængelig med kørestol. Her er rig mulighed for åben natur og rolige omgivelser - eller for at opleve liv, mangfoldighed og aktivitet. 

Desuden er Lergravsparken metrostation 800 meter væk, og Kgs. Nytorv er kun syv minutter derfra.

Pårørendesamarbejde

Vi prioriterer et tæt samarbejde med borgernes pårørende. De pårørende har en særlig viden om borgeren og spiller hermed en vigtig rolle i borgerens liv.  Pårørendesamarbejdet bygger på principper om dialog og de pårørende inddrages naturligvis, hvor det findes relevant. Information og inddragelse vil altid ske under hensynstagen til borgerens ret til selvbestemmelse og privatliv

Kontakt

Peter Vingaard Salgado

Botilbudsleder

Strandlodsvej 37

2300 København S

Telefonkontakt til afdelingerne på Strandlodsvej 37

1. sal: 51 73 04 18

2. sal: 51 73 04 98

3. sal: 51 73 06 81

Nattevagt: 51 73 06 84