Tåsingegade (Vinklen)

Bostedet Vinklen Tåsingegade er almene boliger for borgere i alderen 18-50 år med nedsat kognitiv funktionsevne, borgere med medfødt hjerneskade og eventuel psykiatrisk overbygning.

Hovedparten af borgerne er beskæftiget i dagtilbud eller beskyttede arbejdspladser. Det er en forudsætning, at borgeren modtager pension for at kunne afholde udgiften til lejligheden.

Der er 3,5 medarbejdere ansat, og de er på arbejde i tidsrummet mandag til fredag fra kl. 8.00 til kl. 19.00. Lørdag fra kl. 13.00 til kl.19.00 og søndag fra kl. 12.00 til kl. 20.00. Uden for disse tidsrum kan borgerne kontakte medarbejderne eller den vågne nattevagt på botilbuddet i Thomas Laubs Gade for råd og vejledning, enten telefonisk eller ved at henvende sig personligt.

Kost

Borgerne sørger selv for at lave morgenmad og frokost i deres lejligheder. Borgerne har mulighed for at tilmelde sig fælles aftensmad fem dage om ugen i fælleslejligheden på 2. sal.

På hverdagene mandag, torsdag og fredag leveres mad fra vores samarbejdspartner i Vordingborggade. Her deltager beboerne i klargøring af maden, borddækning og andre opgaver, som knytter sig til måltidet.

Tirsdag og onsdag spises der i Kulturhuset Pulsen.

Søndag aften laver borgerne aftensmad, typisk er det tre til fire borgere, der laver maden sammen. Borgerne vælger retter, de kan lave selvstændigt. Opstår der behov for hjælp, kan de hente en medarbejder. Borgerne sørger selv for mad om lørdagen.

Fysiske ramme

Tåsingegade på Østerbro er et opgangsbofællesskab i et almennyttigt boligbyggeri i beton. Byggeriet er fra 60’erne og er ikke handicapvenligt ift. fysiske handicaps som fx kørestol. Der er fire etager med svalegang, hvoraf Tåsingegade har 1. og 2. sal.

Tåsingegade har seks etværelses lejligheder på 44 m2 med bad, køkken og altan. Derudover er der seks toværelses lejligheder på 57 m2 med bad, køkken, stue, soveværelse og altan. På 1. sal er der et fællesrum i forbindelse med medarbejdernes kontor. På 2. sal er der en fælleslejlighed med køkken, toilet og stue med TV. Borgerne anvender fælleslejligheden på 2. sal til fællesspisning, socialt samvær, hygge, husmøder og møder med pårørende. Der er vaskeri, cykelkælder og hobbyrum i kælderen samt et kælderrum til alle lejligheder.

Nærområdet

Tåsingegade ligger tæt ved Østerbrogade, hvor der er mange gode indkøbsmuligheder. Svanemølle Station ligger ca. 500 meter fra Tåsingegade og ca. 300 meter fra Tåsingegade går bus 4a og 1a. Fælledparken ligger ca. 500 meter væk, hvor der er rig mulighed for rekreativ udfoldelse.
 

Kontakt

Susanne Inger Wolfsberg

Bostedsleder