Frivillige indsatser
Her er Hverdagsaktivisterne
Vis alle
Event frivillige - vi bidrager til København som eventby
Hverdagsaktivisterne understøtter events i hele København og omegn, hvor de frivilliges indsats er en væsentlig forudsætning for eventets gennemførelse.
Hverdagsaktivisterne kommer som samlet gruppe, som på forhånd er briefet og 100% indstillet på opgavens karakter og omfang.
Hverdagsaktivisterne bliver hjulpet godt på vej af frivillige supportere, som sammen med Hverdagsaktivisterne løser opgaven i fællesskab.
Hverdagsaktivisterne er med til at løse opgaver såsom:
- Salg
- Oprydning/skraldeindsamling
- Modtagelse af frivillige
- Uddeling af flyers
- Info telt
- Opstilling og udsmykning
- Uddeling af mad
Vi deltager til følgende events:
- Special Olympics Idrætsfestival
- Copenhell
- Kulturnatten
- Meyers Madfest
- Copenhagen Pride
- Copenhagen Cooking Festival
- Ungdommens Folkemøde
- Københavnerfesten
- Frivillig Fredag
- Affaldsindsamlingen
- Idrætsdagen Kifu
- Copenhagen Marathon
- Eu Valget
- Folketingsvalget
- En gåtur langs kysten
- Indsamling for SOS Børnebyerne
- Indsamling for Folkekirkens Nødhjælp
- Jazz i Haven
Frivillige fællesskaber
Vi understøtter foreninger og organisationer i at inkludere frivillige personer med handicap
Hverdagsaktivisterne samarbejder med frivillige foreninger og organisationer, som ser værdi i at inkludere personer med handicap. Hverdagsaktivisterne hjælper den enkelte frivillige borger med at få opfyldt sine ønsker og drømme om, at engagere sig frivilligt på fast basis.
Vi tror på vigtigheden i den gode opstart, og tilbyder derfor den frivillige Hverdagsaktivist samt det eksisterende frivillige fællesskab, en supporter som følger den frivillige med handicap i en indkøringsperiode. På denne måde kan den frivillige Hverdagsaktivist opnå fortrolighed og tryghed ved de nye opgaver med personlig støtte, uden dette skal koste det frivillige fællesskab ekstra tid og indsats.
Først når den frivillige Hverdagsaktivist og det frivillige fællesskab begge mener der ikke længere er behov for støtte, vil supporteren gå fra, og samarbejdet mellem frivillig fællesskab og frivillig Hverdagsaktivist kan køre videre selvstændigt.
Du finder Hverdagsaktivister i frivilligt fællesskab her:
- IT-Cafeen på Københavns Hovedbibliotek
- Boldklubben Skjold
De frivillige iværksættere
Hverdagsaktivisterne hjæper med at realisere drømme fra frivillige iværksættere. Her tilbydes kursusforløb, støtte, hjælp og sparring til personer med handicap, som ønsker at etablere egne events, og hjælper de, som ønsker at etablere nye frivillige fællesskaber.
Projektmagernes events:
Silly Walks CPH
Projektmagernes frivillige fællesskaber:
Club Warhammer CPH
IT-Agenterne
Lokal hjælp til IT i bofællesskaberne.
IT-Agenterne er et peer frivillig initiativ, og består af en gruppe personer med handicap som løbende igennem kursusforløb har tilegnet sig en masse kompetencer inden for IT. Samtidig er IT-Agenterne løbende med til at udvikle på nye velfærdsteknologiske løsninger og hjælpemidler, og bliver introduceret for det nyeste inden for velfærdsteknologi.
IT-Agenterne står dagligt til rådighed overfor beboerne på bostedet og tilbyder assistance inden for:
- Smartphones
- Tablets
- Nem-ID
- IBG Skærm og App
- Velfærdsteknolgiske løsninger
Gruppefrivillighed
Hverdagsaktivisterne holder Københavns gader og stræder rene og fri fra skrald.
1 gang om ugen drager Hverdagsaktivisterne ud på Miljørunden.
Her samles frivillige personer med handicap, samt frivillige supportere i den gode sags tjeneste hvor vi samler skrald i hele Købennhavn.
Peer-frivillighed - Venskabslinjen
Venskabslinjen tager kampen op imod ensomhed.
Venskabslinjen er et landsdækkende tilbud til personer med handicap, som mangler nogen at tale med i dagligdagen. Her kan du kontakte de frivillige med alt hvad hvad du skulle have på hjerte. Venskabslinjen er ikke et rådgivende tilbud, men kan benyttes som en mulighed for at have et lyttende øre til rådighed. Samtidig vil de frivillige formidle de muligheder og aktiviteter der findes i Københavns Kommune, som du har mulighed for at opsøge og blive en del af.
De frivillige hverdagsaktivister på Venskabslinjen har deltaget på intensivt kursusforløb i 'Akademiet' i Captum. Her er de blevet undervist ved både psykolog og akademiets medarbejdere i teknik og håndtering af telefon, kommunikation, den gode samtale samt takling af svære samtaler.
Essentielt for Venskabslinjen er, at det er fra borgere med handicap tilborgere med handicap. Det skaber et ligeværdigt forhold mellem samtalepartnerne.
Hverdagsaktivisterne betjener call centeret hver tirsdag og torsdag i tidsrummet 16-18
Du kan kontakte Venskabslinjen på tlf. 40 48 22 77