Thomas Laubs Gade (Vinklen)

Der bor i alt 29 borgere i Thomas Laubs Gade. Det er en forudsætning, at borgeren modtager pension for at kunne afholde udgiften til lejligheden.

Thomas Laubs Gade er døgndækket. Medarbejderne møder ind mandag til torsdag fra kl. 7.00 til kl. 22.30, fredag fra kl. 7.00 til kl. 23.00, lørdag og søndag fra kl. 7.30 til kl. 22.30. Den vågne nattevagt dækker alle borgerne i Thomas Laubs Gade

Kost

Borgerne har selv morgenmad og frokost i deres lejligheder. De kan spise deres medbragte morgenmad sammen i fællesrummet på 2. sal, hvis de ønsker dette. Hver søndag kan borgerne tilmelde sig brunch, der spises i fællesrummet på 1. sal. Borgerne sørger selv for frokost. Der er mulighed for at få pædagogisk støtte til at tillære kompetencer til selvstændigt at kunne stå for egen frokost.

Hver dag har borgerne mulighed for at tilmelde sig aftensmad. Fra mandag til fredag leveres aftensmaden fra vores samarbejdspartner i Vordingborggade, som er en del af Captum i CSBB, hvor en kok har tilberedt det meste af aftenmåltidet. Borgerne deltager i klargøring af maden, borddækning og andre opgaver, som knytter sig til måltidet, da det er en del af deres botræning og arbejde med sociale kompetencer. Det forventes, at borgerne er aktive omkring madordningen. Lørdag og søndag har borgerne mulighed for at hjælpe medarbejderne med at tilberede aftensmåltidet.

Der botrænes i indkøb, tilberedning og husholdning omkring måltider, da der arbejdes hen imod at borgerne får en så selvstændig hverdag som muligt. 

Fysiske rammer

Thomas Laubs Gade er alment boligbyggeri, hvor borgeren har lejekontrakt med AKB. Den store bygning er i to etager og indeholder i alt 21 toværelses lejligheder og en etværelses lejlighed.  I et selvstændigt nabohus er der syv toværelses lejligheder. Alle lejligheder er handicapvenlige, og der er adgang til lejlighederne med elevator.

De toværelses lejligheder er fra 60 m2 til 75 m2. Lejlighederne har en stue med tekøkken, et soveværelse og et badeværelse med mulighed for installation af vaskemaskine og tørretumbler. Der er tre fælles vaskerier.

I stueetagen er det et fællesrum, hvor blandt andet bostedets Tirsdagsklub afholdes.

På 1.sal er der et stort fællesrum, hvor borgerne fra Team 2 spiser aftensmad mandag til torsdag, og hvor der afholdes større fælles arrangementer for Thomas Laubs Gade og hele Vinklen. Der er ligeledes sofaer og TV.

På 2. sal kan borgerne fra begge teams spise deres medbragte morgenmad og frokost, og det er her Team 1 spiser aftensmad mandag til torsdag. I dette fællesrum er der ligeledes sofaer og TV.

I weekenderne spiser begge teams sammen i fællesrummet på 1. sal.

Der er tre gårdhaver indrettet med havemøbler, og der er cykelskure til rådighed. Om sommeren er der mulighed for at grille i den grønne gård samt hente egne såede tomater og chilifrugter.

Thomas Laubs Gade har adgang til tre busser. Busserne anvendes til kørsel til f.eks. lægebesøg og ferieture.

Nærområdet

Thomas Laubs Gade ligger i nærheden af Kildevældsparken og Fælledparken, hvor der er mange rekreative muligheder. Østerbrogade ligger ca. 300 meter fra Thomas Laubs Gade, hvor der er mange indkøbsmuligheder. Bostedet ligger i en kort gå afstand fra Svanemøllen station samt busrute 1A og 4A.

Kontakt

Susanne Wolfsberg

Botilbudsleder

Thomas Laubs Gade 4A

2100 København Ø