Elev på Kunstskolen

Kunstskolen for voksne med udviklingshæmning er et specialiseret tilbud for borgere med handicap. Vi optager 14 elever om året, som arbejder med tegning, akvarel, akrylmaleri, grafik og skulptur ud fra egne ideer og ønsker. 

Kunstskolen er beskæftigelsestilbud i Sundby Væksthus på Amager og er del af Kunst og håndværk. På Kunstskolen lærer du at udtrykke dig selvstændigt og blive i stand til at bruge forskellige materialer og teknikker til formålet.

Vi optager 14 elever (kunstnere) om året på baggrund af en optagelsesprøve. Det kan du læse mere om her. 

Hverdagen på Kunstskolen

En stor del af hverdagen på Kunstskolen handler om at udtrykke sig i billeder. Derfor skal eleverne have lyst til og mod på at finde sine egen personlige, kreative udtryksformer og udvikle sit billedudtryk.

Undervisningen tilrettelægges som individuelle forløb med udgangspunkt i hver enkelt elevs ønsker og muligheder. Vi tilbyder også forskellige inspirationsture til udstillinger, museer, parker osv., og hvis eleverne ønsker det, hjælper vi med at udstille og sælge deres værker. Vi udstiller elevernes værker på mindre udstillinger på skolen men også på eksterne udstillingssteder i ind- og udland.    

Optagelseskrav og betaling

Vis alle

Nye elever skal først til en optagelsesprøve

For at kunne starte på Kunstskolen skal du igennem en optagelsesprøve. Det foregår på skolen en gang om året en fredag i marts måned.

Til optagelsesprøven skal du medbringe tre af dine egne værker, og vi holder en samtale med dig. Herefter vurderer vi, om vi kan optage dig. 

Hvad lægger skolen vægt på?

Vi lægger især vægt på, at skal have lyst og energi til at lære noget nyt og fordybe dig. Derudover søger vi at sammensætte et hold af mennesker, der kan inspirere hinanden og fungere godt sammen. 

Hvordan ved jeg, om Kunstskolen er noget for mig?

Vi anbefaler, at du tilmelder dig til en praktikuge på Kunstskolen, hvis du overvejer at søge ind på skolen. Du er også meget velkommen til at besøge skolen, før du melder sig til optagelsesprøven. 

Betaling

Et skoleår løber fra august til juli måned. Det koster pt. 4.000 kr. pr. år for materialer og undervisning samt ca. 120 kr. pr. tur til entré og frokost. Bor du uden for Københavns Kommune, skal du have betalingstilsagn fra egen kommune. 

Hvordan kommer jeg i kontakt med jer?

Lone Erichsen

Daglig leder