Angstforløb for børn og unge mellem 10-17 år
Forløbet giver jer viden og redskaber til bedre at kunne håndtere angsten.
Metode:
Der arbejdes ud fra Kognitiv adfærdsterapi og/eller metakognitiv terapi. Der anvendes ligeledes autismepædagogiske redskaber.
Efter hver samtale vil der være én hjemmeopgave. Hjemmeopgaver kan f.eks. være at barnet/den unge dagligt træner opmærksomhedsøvelser, træner beroligende åndedræt, øver sig i at bruge mindre tid på at bekymre sig, registrerer bekymringstanker og følelser, øver sig i nye vaner eller færdigheder i situationer der vækker bekymring/angst, øver sig i at tænke beroligende/realistiske tanker omkring noget der sædvanligvis vækker bekymring/angst, læser sociale historier m.fl.
Det vil være væsentligt, at forældrene støtter barnet/den unge i at træne de nye strategier i de konkrete situationer, hvor barnet/den unge oplever bekymring og/eller angst.
Form:
Forløbet består af op til 16 sessioner med varighed af op til 50 minutter.
Forløbet er individuelt tilrettelagt, men planlægges og aftales med udgangspunkt i nedenstående.
Forløbene faciliteres af medarbejdere fra Familiehuset, som alle har mange års erfaring i arbejdet med børn og unge med autisme. De har ligeledes efteruddannelser i bl.a. kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi.
Kontakt
Borgercenter Handicap
Hvordan får vi bevilget et forløb?
Hvis du eller dine forældre ønsker at høre mere om mulighederne for et behandlingsforløb om angst og autisme, kan du tage kontakt til din sagsbehandler eller ringe til Borgercenter Handicap.