Individuelle, tidsbegrænsede forløb for voksne med nedsat funktionsevne

Her kan du læse om individuelle, tidsbegrænsede og fokuserede forløb for dig, der har funktionsnedsættelse og ønsker støtte til et mere selvstændigt liv.

Kan du nikke genkendende til dette:

  • Er hverdagen lidt svær at komme igennem?
  • Er de praktiske opgaver i hjemmet svære at overskue?
  • Er det lidt svært med de sociale relationer og at kontakte andre?
  • Vil du gerne have hjælp til at guide dig i, hvad du skal gøre i kontakten til offentlige instanser mv.?
  • Har du behov for mere kendskab og forståelse for din diagnose?

Er det opgaver og tanker som dette, der fylder hos dig - og er det noget, du ønsker at ændre? Så er et kort forløb i Huset for tidlige forbyggende indsatser måske lige noget for dig. Forløbene bevilges efter paragraf 82b i serviceloven. 

Hvad tilbyder vi?

Et individuelt, tidsbegrænset og fokuseret forløb varer oftest tre til fire måneder. Sammen med en vejleder fra Huset for tidlige forebyggende indsatser arbejder I med, at du får trænet og udviklet dine færdigheder.
 
Målet er, at du øver dig i at leve et selvstændigt liv og øver dig i at tage ansvar for din dagligdag og din trivsel. Det er derfor dig og dine ønsker, som er i fokus – og dig, der er med til at sætte dagsordenen.

Hvordan foregår det?

Når din sagsbehandler fra Borgercenter Handicap har indstillet dig til et forløb, bliver du indkaldt til et indledende møde med din vejleder i Huset for tidlige forebyggende indsatser.
Her får I sammen overblik over, hvad du konkret har brug for støtte til.

Hvor?

Forløbet foregår i Suhmsgade 4, 3. sal, 1125 København K. Det kan også foregå ude i byen eller i dit hjem.

Hvordan arbejder vejlederne?

Vejlederne fra Huset for tidlige forebyggende indsatser har forståelse for, hvorfor tingene kan være svære at overskue. Du behøver derfor ikke forklare alt forfra. Vejlederne kan guide dig i, hvordan din hverdag bliver nemmere at komme igennem og give dig redskaber til at klare dig bedre selv. Formålet er, at du kommer til at opleve en høj grad af selvstændighed og dermed øget livskvalitet.

Vejlederne arbejder ud fra forskellige tilgange og metoder som fx: Struktureret pædagogik samt kognitive, ressourcefokuserede og rehabiliterende tilgange m.v.

Hvilke ting kan jeg sige, at jeg ønsker at arbejde med?

Du og din vejleder kan arbejde sammen om de fleste ønsker. Der vil være fokus på, at du kan komme til at mestre de ting, som du har lidt svært ved i dag. Det kan fx være, at du ønsker:

  • At forbedre dine sociale kompetencer
  • At få overblik over din uge via gode strukturer og skemaer
  • At få redskaber til stresshåndtering i din hverdag.

Kontakt

Huset for tidlige forebyggende indsatser

Suhmsgade 4, 3. sal

1125 København K

Ring til os mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 11-13. Her kan du få telefonrådgivning eller aftale tid til en personlig samtale.

Du må også gerne dukke op uden tidsbestilling om torsdagen fra kl. 15-17