Ung med autisme: Fokus på det gode ungdomsliv - individuel

Er du mellem 17,5 og 25 kan vi tilbyde dig et forløb med op til 10 samtaler over en periode på 3-6 måneder, hvor du får mulighed for at arbejde med, hvad et godt ungdomsliv betyder for dig.

Kan du nikke genkendende til dette?

  • Du er ung med autisme og er mellem 17,5 og 25 år
  • Du har brug for støtte lige dér, hvor du er i dit ungdomsliv
  • Du har brug for nogen, som kan guide dig om uddannelse, beskæftigelse, fritidsliv eller andet
  • Du har brug for støtte til at indgå i sociale fællesskaber og til bedre at kunne klare de praktiske gøremål i hverdagen
  • Du har brug for mere viden og forståelse for din autismediagnose

… SÅ ER DETTE TILBUD LIGE NOGET FOR DIG!

Hvad tilbyder vi?

Vi tilbyder dig et individuelt forløb med op til 10 samtaler i en periode på op til 6 måneder, hvor du får mulighed for at arbejde med, hvad et godt ungdomsliv betyder for dig. Her kan du øve dig i at blive mere selvstændig, så du selv kan tage ansvar for din dagligdag og din trivsel.

Målet er, at du kommer til at opleve en højere grad af selvstændighed og livskvalitet.

Dine ønsker er i fokus

Det er derfor dig og dine ønsker for dit ungdomsliv, som er i fokus –
og dig, der er med til at sætte dagsordenen.

Hvordan foregår det?

Sammen med en vejleder fra Huset for tidligere forebyggende indsatser planlægger i dine aftaler. Her arbejder I med de ting, der giver mening for dig.

Du og din vejleder kan arbejde sammen om de fleste ønsker. Der vil være fokus på, at du bliver rustet til voksenlivet, og at du kan komme til at mestre de ting, som du måske har lidt svært ved i dag.

Hvordan kommer jeg i gang?

Når din sagsbehandler fra Ungeområdet i Borgercenter Handicap har bevilliget dig et forløb, bliver du indkaldt til et indledende møde med din vejleder i Huset for tidlige forebyggende indsatser. Her får I sammen overblik over, hvad du konkret har brug for støtte til.

Hvor skal jeg mødes med vejlederen?

Forløbet afholdes i Huset for tidlige forebyggende indsatser i Suhmsgade 4, 3 sal, 1125 København K. Vores lokaler ligger på 3. sal og der er ikke elevator.

Hvis du er udfordret i at tage trapperne, så kontakt os, så finder vi en anden løsning. Støtten kan også leveres andet steds, hvis det giver mening i forhold til, hvad der arbejdes med i forløbet.

Støtte via skærm

Du kan altid aftale med din vejleder, hvis du foretrækker at mødes virtuelt. Vejlederne er vant til at have samtaler med unge på Microsoft Teams - så giver det bedst mening for dig, kan det sagtens lade sig gøre.

Hvordan arbejder vejlederne?

Vejlederne fra Huset for tidlige forebyggende indsatser har forståelse for, hvorfor tingene nogle gange kan være svære at overskue, når man har autisme.

Vejlederne er specialiserede i autismepædagogiske tilgange og metoder, og de kan guide dig i, hvordan din hverdag bliver lettere. De kan også give dig redskaber til, hvordan du bedst kan klare dig selv.

Er du interesseret i et forløb?

Huset for Tidlige Forebyggende Indsatser

Suhmsgade 4, 3

1125 København K

Hvis du ønsker at høre mere om muligheden for et forløb, kan du kontakte din sagsbehandler. Du kan også ringe til hovednummeret i Borgercenter Handicap på tlf. 33 17 88 00 eller sende en sikker mail.

Hold øje med aktuelle oplæg og kurser