Københavns Kommunes logo

Engholmen

Engholmen er et botilbud for voksne borgere med udviklingshæmning. Der er plads til 20 borgere i alderen 34-78 år.

Fælles for borgerne på Engholmen er, at de har behov for en hverdag, der er struktureret og forudsigelig, og vi lægger derfor stor vægt på en fast og meget genkendelig struktur, og vi arbejder med selv- og medbestemmelse i forhold til den enkelte beboers formåen.

Vi lægger derudover stor vægt på at støtte det sociale samvær mellem beboerne, og er sammen med dem i fællesrummene for at støtte sociale spilleregler og undgå konflikter. Om dagen tager borgerne på arbejde eller på forskellige dagtilbud. Man har også en ugentlig hjemmedag, hvor man kan vaske tøj og ordne lejlighed. Når borgerne kommer hjem fra arbejde eller dagtilbud, har vi en lille hyggestund med kaffe mm. i fællesstuen. Herefter er der daglige gøremål såsom madlavning, borddækning og oprydning. I løbet af aftenen bliver der hygget med kaffe, spil, musik, tv og snak. Borgerne har også mulighed for at gå og cykle ture i nærområdet.

Kosten er sund og varieret, og der er mulighed for individuelle tilpasninger i kosten, ligesom borgerne har indflydelse på menuen.

Lejlighederne

Engholmen ligger i Sydhavnen og deler bygning med botilbuddet Mozarts Plads.

Engholmen ligger på 2. og 3. sal i en ejendom i Københavns sydvest kvarter i et alment boligbyggeri. Begge etager har et køkkenalrum samt en opholdsstue, og her spiser borgerne alle måltider. 

Boligerne på Engholmen består af 1-værelses lejligheder med badeværelse og toilet, samt fire 2-værelses lejligheder. Botilbuddet har et motionsrum, en café og en tv-stue. Engholmen har front ud til Mozarts Plads med grønne arealer og Valbyparken ligger 15 min. gang fra botilbuddet. Der er gode indkøbsmuligheder i nærmiljøet, og der er kort afstand til offentlig transport.

Lokalområdet

Engholmen er beliggende i Sydhavnen tæt på Valbyparken, Sydhavnstippen og Teglværkshavnen, hvilket vil sige, at vi har adgang til både grønne parker og et hyggeligt havneområde.

Kontakt

Jacob Christensen

Botilbudsleder

Mozarts Plads 2, 3. sal

2450 København SV