Københavns Kommunes logo

Guldbergshave

Guldbergshave er et specialiseret botilbud for voksne borgere med Prader Willi Syndrom og udviklingshæmning. Der er plads til 7 borgere i alderen 18-80.

Fælles for borgerne i Guldbergshave er, at de har behov for en hverdag, der er struktureret og forudsigelig, og vi lægger derfor stor vægt på en fast og meget genkendelig struktur, og vi arbejder med selv- og medbestemmelse i forhold til den enkelte beboers formåen.

Vi lægger derudover stor vægt på at støtte det sociale samvær mellem beboerne, og er sammen med dem i fællesrummene for at støtte sociale spilleregler og undgå konflikter. Om dagen tager borgerne på arbejde eller på forskellige dagtilbud. Man har også en ugentlig hjemmedag, hvor man kan vaske tøj og ordne lejlighed. Når borgerne kommer hjem fra arbejde eller dagtilbud, har vi en lille hyggestund med kaffe mm. i fællesstuen. Herefter er der daglige gøremål såsom madlavning, borddækning og oprydning. I løbet af aftenen bliver der hygget med kaffe, spil, musik, tv og snak. Borgerne har også mulighed for at gå og cykle ture i nærområdet.

Kosten er sund og varieret, og der er mulighed for individuelle tilpasninger i kosten, ligesom borgerne har indflydelse på menuen.

Lejlighederne

Guldbergshave tilbyder 1-værelses lejligheder med lille tekøkken og eget badeværelse. Fra lejlighederne er der direkte adgang til fællesområderne, som består af fælles køkken, spisestue og opholdsstue samt en stor terrasse.

Lokalområdet

Guldbergshave er beliggende i en del af De Gamles By på Nørrebro. Vi bor lige ved siden af ByOasen og tæt ved Assistens Kirkegård, hvilket betyder, at vi både har Nørrebros byliv om hjørnet, men også nyder godt af de mange grønne områder og den ro, naturen giver.

Kontakt

Jacob Christensen

Botilbudsleder

Guldbergs Have 19

2200 København N