Københavns Kommunes logo

Mozarts Plads

Mozarts Plads er et botilbud for voksne borgere med udviklingshæmning. Der er plads til 18 borgere i alderen 18-74.

Fælles for borgerne på Mozarts Plads er, at de har behov for en hverdag, der er struktureret og forudsigelig, og vi lægger derfor stor vægt på en fast og meget genkendelig struktur, og vi arbejder med selv- og medbestemmelse i forhold til den enkelte beboers formåen.

Vi lægger derudover stor vægt på at støtte det sociale samvær mellem beboerne, og er sammen med dem i fællesrummene for at støtte sociale spilleregler og undgå konflikter. Om dagen tager borgerne på arbejde eller på forskellige dagtilbud. Man har også en ugentlig hjemmedag, hvor man kan vaske tøj og ordne lejlighed. Når borgerne kommer hjem fra arbejde eller dagtilbud, har vi en lille hyggestund med kaffe mm. i fællesstuen. Herefter er der daglige gøremål såsom madlavning, borddækning og oprydning. I løbet af aftenen bliver der hygget med kaffe, spil, musik, tv og snak. Borgerne har også mulighed for at gå og cykle ture i nærområdet.

Kosten er sund og varieret, og der er mulighed for individuelle tilpasninger i kosten, ligesom borgerne har indflydelse på menuen.

Lejlighederne

Mozarts Plads ligger i samme bygning som Engholmen og har i alt 19 1- og 2-værelses lejligheder med adgang til bad og toilet, og adgang til samme faciliteter som Engholmen. 

Den ene etage er primært målrettet unge beboere.

Lokalområdet

Mozarts Plads er beliggende i Sydhavnen tæt på Valbyparken, Sydhavnstippen og Teglværkshavnen, hvilket vil sige, at vi har adgang til både grønne parker og et hyggeligt havneområde.

 

Kontakt

Jacob Christensen

Botilbudsleder

Mozarts Plads 2

2450 København SV