Engholmen

Engholmen er et botilbud for voksne borgere med udviklingshæmning. Der er plads til 20 borgere i alderen 34-78 år.

Fælles for borgerne på Engholmen er, at de har behov for en hverdag, der er struktureret og forudsigelig. Vi lægger derfor stor vægt på en fast, genkendelig struktur, og vi arbejder med selv- og medbestemmelse i forhold til den enkelte borgers formåen.

Vi lægger derudover stor vægt på at støtte det sociale samvær mellem borgerne. Vi har fokus på at øve sociale og relationelle kompetencer i hverdagen, og medarbejderne er altid sammen med borgerne i fællesrummene for at støtte sociale spilleregler og undgå konflikter. 

Hverdagen på Engholm

Om dagen tager borgerne på arbejde eller på dagtilbud. Man har en ugentlig hjemmedag, hvor man kan vaske tøj og ordne lejlighed. Når borgerne kommer hjem fra arbejde eller dagtilbud, har vi en lille hyggestund med kaffe i fællesstuen. Her snakker vi om dagens oplevelser og har fokus på, at alle borgere kommer godt hjem og lander efter dagens aktiviteter.Herefter er der daglige gøremål såsom madlavning, borddækning og oprydning. I løbet af aftenen bliver der hygget med kaffe, spil, musik, tv og snak. Borgerne har også mulighed for at gå og cykle ture i nærområdet.Kosten er sund og varieret, og der er mulighed for individuelle tilpasninger, ligesom borgerne har indflydelse på menuen.

 

Lejlighederne

Engholmen ligger på 2. og 3. sal i en ejendom i Københavns sydvest kvarter i et alment boligbyggeri. Begge etager har køkkenalrum samt en opholdsstue, og her spiser borgerne alle måltider. Boligerne på Engholmen består af 1-værelses lejligheder med eget badeværelse og toilet, samt fire 2-værelses lejligheder. Botilbuddet har et motionsrum, en café og en tv-stue. Vi deler bygning med botilbuddet Mozarts Plads. De to tilbud har desuden fælles tilbudsleder og et nært samarbejde i hverdagen.

 

Lokalområdet

Engholmen har front ud til Mozarts Plads med grønne arealer og Valbyparken ligger 15 minutters gang fra botilbuddet. Der er gode indkøbsmuligheder i nærmiljøet, og der er kort afstand til offentlig transport.Engholmen er beliggende i Sydhavnen tæt på Valbyparken, Sydhavnstippen og Teglværkshavnen, hvilket vil sige, at vi har adgang til både grønne parker og et hyggeligt havneområde.

 

Engholmens målgruppe

Engholmen er en almen ældrebolig/-handicapvenlig bolig, ABL, efter §105 stk. 2.

Kontakt os

Engholmen

Engholmen

Mozarts Plads 2, 3. sal

2450 København SV

Ring til os på telefon:

  • 21 63 50 64
  • 21 63 06 73

Jette Frydkjær Bentsen

Jette Frydkjær Bentsen

Afdelingsleder

Jacob Christensen

Jacob Christensen

Botilbudsleder