Mozarts Plads

Mozarts Plads er et botilbud for voksne borgere med udviklingshæmning. Der er plads til 18 borgere i alderen 18-74.

Fælles for borgerne på Mozarts Plads er, at de har behov for en hverdag, der er struktureret og forudsigelig. Vi lægger derfor stor vægt på en fast og genkendelig struktur, og vi arbejder med selv- og medbestemmelse i forhold til den enkelte beboers formåen.
Vi lægger derudover stor vægt på at støtte det sociale samvær mellem borgerne. Vi har fokus på at øve sociale og relationelle kompetencer i hverdagen, og medarbejderne er altid sammen med borgerne i fællesrummene for at støtte sociale spilleregler og undgå konflikter. 

Hverdagen på Mozarts Plads

Om dagen tager borgerne på arbejde eller på dagtilbud. Man har en ugentlig hjemmedag, hvor man kan vaske tøj og ordne lejlighed. Når borgerne kommer hjem fra arbejde eller dagtilbud, har vi en lille hyggestund med kaffe i fællesstuen. Her snakker vi om dagens oplevelser og har fokus på, at alle borgere kommer godt hjem og lander efter dagens aktiviteter. 

Herefter er der daglige gøremål såsom madlavning, borddækning og oprydning. I løbet af aftenen bliver der hygget med kaffe, spil, musik, tv og snak. Borgerne har også mulighed for at gå og cykle ture i nærområdet.

Kosten er sund og varieret, og der er mulighed for individuelle tilpasninger, ligesom borgerne har indflydelse på menuen.

Lejlighederne

Mozarts Plads ligger i Københavns sydvestkvarter i et alment boligbyggeri. Der er gode muligheder for socialt fællesskab i vores fællesstuer og køkkenalrum, hvor borgerne også spiser sammen.

Der er i alt 19 boliger på Mozarts plads. Boligerne er primært 1-værelses lejligheder, om end der også er fire 2-værelseslejligheder på tilbuddet. Alle lejligheder har eget badeværelse og toilet. Botilbuddet har desuden et motionsrum, en café og en tv-stue som vi deler med botilbuddet Engholmen, som ligger i samme bygning.

Lokalområdet

Engholmen har front ud til Mozarts Plads med grønne arealer og Valbyparken ligger 15 minutters gang fra botilbuddet. Der er gode indkøbsmuligheder i nærmiljøet, og der er kort afstand til offentlig transport.

Engholmen er beliggende i Sydhavnen tæt på Valbyparken, Sydhavnstippen og Teglværkshavnen. Vi har derfor både adgang til grønne parker og et hyggeligt havneområde.

Mozarts Plads målgruppe

Mozarts Plads er en almen ældrebolig/-handicapvenlig bolig, ABL, efter §105 stk. 2.

Tilsynsrapport for Mozarts Plads 2023

Kontakt

Mozarts Plads

Mozarts Plads

Mozarts Plads 2

2450 København SV

Afdelingstelefoner

  • Stuen: 23 29 83 06
  • 1. sal: 26 34 01 75

Sarah Glæsner Kreutzfeldt

Sarah Glæsner Kreutzfeldt

Afdelingsleder

Jacob Christensen

Jacob Christensen

Botilbudsleder